Jump to content

Shoomy

Members
  • Content Count

    12
  • Joined

  • Last visited

About Shoomy

  • Rank
    ISF Newbie
  1. Shoomy

    My burner seems to be capped at 2x

    Oh my god. I played with bios PATA SATA settings did a test with imgburn and it burned at x8 it was a bit unstable for a sec left buffer dropped alot but it got back up! I have no idea what i did i will try a burn now and see what happens if this works i will find out what i did and tell you about it and i cant thank lightning and cornholio enough for helping so much Edit: Just burned 4482MB at x16 in 6 minutes! And i found out what i did I set the on chip sata mode to Combined and the PATA IDE Set to ch.1 master/slave i dont know why i did it or what it means but i do know it fixed my problem i hope this helps someone with the same problem
  2. Shoomy

    My burner seems to be capped at 2x

    I did build my pc myself but i guess i didnt change much in the bios except boot from hardisk and disabled onboard raid(just wondering if this might be causing the problem) but i did go to the gigabyte site and found that the latest bios for my mobo is F6 which is what i have and i will configure things as you said I did not find pxhelp20 on non-plug and play drivers The reg file: [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E96A-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}] "Class"="hdc" @="IDE ATA/ATAPI controllers" "Icon"="-9" "Installer32"="SysSetup.Dll,HdcClassInstaller" "TroubleShooter-0"="hcp://help/tshoot/tsdrive.htm" [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E96A-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}\0000] "EnumPropPages32"="storprop.dll,IdePropPageProvider" "InfPath"="mshdc.inf" "InfSection"="atapi_Inst_primary" "ProviderName"="Microsoft" "DriverDateData"=hex:00,80,62,c5,c0,01,c1,01 "DriverDate"="7-1-2001" "DriverVersion"="5.1.2600.2180" "MatchingDeviceId"="primary_ide_channel" "DriverDesc"="Primary IDE Channel" "MasterDeviceType"=dword:00000001 "SlaveDeviceType"=dword:00000000 "SlaveDeviceDetectionTimeout"=dword:00000001 "MasterDeviceTimingMode"=dword:00010010 "MasterDeviceTimingModeAllowed"=dword:ffffffff "MasterIdDataCheckSum"=dword:0002043c "SlaveDeviceTimingMode"=dword:00000000 [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E96A-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}\0001] "MasterOnMask"=dword:00000080 "MasterOnConfigOffset"=dword:00000041 "SlaveOnMask"=dword:00000080 "SlaveOnConfigOffset"=dword:00000043 "InfPath"="ich6ide.inf" "InfSection"="intelide" "ProviderName"="Intel" "DriverDateData"=hex:00,40,da,53,a7,f6,c4,01 "DriverDate"="1-10-2005" "DriverVersion"="7.0.0.1011" "MatchingDeviceId"="pci\\ven_8086&dev_2651&cc_0101" "DriverDesc"="IntelĀ® 82801FB Ultra ATA Storage Controllers - 2651" [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E96A-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}\0002] "EnumPropPages32"="storprop.dll,IdePropPageProvider" "InfPath"="mshdc.inf" "InfSection"="atapi_Inst_secondary" "ProviderName"="Microsoft" "DriverDateData"=hex:00,80,62,c5,c0,01,c1,01 "DriverDate"="7-1-2001" "DriverVersion"="5.1.2600.2180" "MatchingDeviceId"="secondary_ide_channel" "DriverDesc"="Secondary IDE Channel" "MasterDeviceType"=dword:00000002 "SlaveDeviceType"=dword:00000002 "MasterDeviceTimingMode"=dword:00000410 "MasterDeviceTimingModeAllowed"=dword:ffffffff "MasterIdDataCheckSum"=dword:00010d64 "SlaveDeviceTimingMode"=dword:00000410 "SlaveDeviceTimingModeAllowed"=dword:ffffffff "SlaveIdDataCheckSum"=dword:0001bdcb "SlaveDeviceDetectionTimeout"=dword:00000001 [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E96A-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}\0003] "MasterOnMask"=dword:00000080 "MasterOnConfigOffset"=dword:00000041 "SlaveOnMask"=dword:00000080 "SlaveOnConfigOffset"=dword:00000043 "InfPath"="mshdc.inf" "InfSection"="intelide_Inst" "ProviderName"="Microsoft" "DriverDateData"=hex:00,80,62,c5,c0,01,c1,01 "DriverDate"="7-1-2001" "DriverVersion"="5.1.2600.2180" "MatchingDeviceId"="pci\\ven_8086&dev_266f"
  3. Shoomy

    My burner seems to be capped at 2x

    Yes test mode on my main pc is also x2 my current PC is alot better than the P3 machine so i dont think it cant cope with it what should i look for in the bios? i do not know what to configure there Edit: by filter driver discovery tool im hoping you meant the Filter Driver Load Order v1.0.005 i ran it and it shows 4 things upper device filter: redbook device object: PIONEER DVD-RW DVR-110D lower class filter: pxhelp20 lower device filter: imapi
  4. Shoomy

    My burner seems to be capped at 2x

    and i just tried connecting the burner to my old computer its a P3 667GHZ with 128RAM i ran a burn in test mode and the device buffer didnt go under 97%! and the burn speed was x6 ( althought i set it at x8 - still a huge improvement going over x2) that was untill the left buffer bar went down, i cause of the crappy computer Then i reconnected it to my current PC with the same 80 wire cable i used on the P3 and i still have problems Edit: I just tried the read test never went above x2.3
  5. Shoomy

    My burner seems to be capped at 2x

    My burns ( i tried 3) were all successful my problem is speed There is nothing else on my cable and i didnt try another one, but i will is there another way to check read speed?
  6. Shoomy

    My burner seems to be capped at 2x

    The windows device manager says the burner is running at ultra DMA 5 how can i test my read speed? and my device buffer(right) is the crazy one while the left one titled 'buffer' is steady at 100% sorry for being such a novice but i did not understand what it is you wanted me to describe what is whacking the buffer right up?
  7. Shoomy

    My burner seems to be capped at 2x

    My hdd is sata and i'm using 80wire cables
  8. Shoomy

    My burner seems to be capped at 2x

    The cpu usage never got to 20% and i dont know if i'm using 80wire cable im using the ones that came with the motherboard
  9. Shoomy

    My burner seems to be capped at 2x

    Hi again holio the drive is connected to the primary IDE as the master i hope this willl help, it is the beginning of a burn in test mode i dont have a full one cause i guess im too tired to wait 30 minutes for a burn I 18:50:28 ImgBurn Version 1.0.0.0 started! I 18:50:28 Microsoft Windows XP Professional (5.1, Build 2600 : Service Pack 2) I 18:50:28 Initialising SPTI... I 18:50:28 Searching for SCSI / ATAPI devices... I 18:50:28 Found 1 CD-RW, 1 DVD-ROM and 1 DVD?RW! I 18:50:33 Operation Started! I 18:50:33 Source File: C:\Program Files\iso.iso I 18:50:33 Source File Sectors: 508,931 (MODE1/2048) I 18:50:33 Source File Size: 1,042,290,688 bytes I 18:50:33 Destination Device: [1:0:0] PIONEER DVD-RW DVR-110D 1.22 (J:) (ATA) I 18:50:33 Destination Media Type: DVD-R (Disc ID: MCC 03RG20) (Speeds: 4x, 6x, 8x, 12x, 16x) I 18:50:33 Destination Media Sectors: 2,297,888 I 18:50:33 Write Mode: DVD I 18:50:33 Write Type: DAO I 18:50:33 Write Speed: 16x I 18:50:33 Link Size: Auto I 18:50:33 Test Mode: Yes I 18:50:33 BURN-Proof: Enabled I 18:50:36 Filling Buffer... I 18:50:37 Writing LeadIn... I 18:50:51 Writing Image...
  10. Shoomy

    My burner seems to be capped at 2x

    Well i have 19% total fragmentation so i will defrag and see what happens and according to imgburn: Supported Write Speeds: 4x, 6x, 8x, 12x, 16x
  11. I have a pioneer dvr-110 and my problem is that it seems to be capped at x2 no matter what i do also the buffer is crazy, goes up and down by huge percentages constantly I know this is not an imgburn problem(since it happens on nero too) but i dont know where else to ask i tried other places but they did not know what might be causing this a bit of info: I have the latest firmware (1.22) According to the imgburn & nero logs my DMA is on I try burning with verbatim x16 and LG x8 and the problem is the same on both All my burns are successful, just extremely slow at x2 and a crazy buffer( as mentioned above) system specs: P4 3.2GHZ Gigabyte 8I915P Duo 1024MB RAM I would really appreciate any ideas on what to try
×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.