Jump to content
Sign in to follow this  
sloban

Never completes "Synchronizing Cache"

Recommended Posts

Hi,

 

I am having a problem completing a DVD write with 2.1.0.0. The software writes OK and displays "Synchronizing Cache", but never completes to go on to the verify step. I left it all night and it never continued. The disks are from the same box of disks that I have used to successfully write DVDs using version 2.0.0.0, but I have not been able to complete one since upgrading to 2.1.0.0. I have appended the latest log below.

 

I 20:13:16 ImgBurn Version 2.1.0.0 started!

I 20:13:16 Microsoft Windows XP Home Edition (5.1, Build 2600 : Service Pack 2)

W 20:13:16 Drive D:\ (FAT32) does not support single files > 4 GB

I 20:13:16 Initialising SPTI...

I 20:13:16 Searching for SCSI / ATAPI devices...

I 20:13:16 Found 1 DVD-ROM and 1 DVD?RW!

I 20:19:21 Operation Started!

I 20:19:21 Source File: C:\Documents and Settings\HP_Owner\Desktop\vista_5744.iso

I 20:19:21 Source File Sectors: 1,306,914 (MODE1/2048)

I 20:19:21 Source File Size: 2,676,559,872 bytes

I 20:19:21 Source File Volume Identifier: LRMCFRE_EN_DVD

I 20:19:21 Source File Application Identifier: CDIMAGE 2.52 (03/09/2004 TM)

I 20:19:21 Source File Implementation Identifier: Microsoft CDIMAGE UDF

I 20:19:21 Source File File System(s): ISO9660 (Bootable), UDF (1.02)

I 20:19:21 Destination Device: [0:0:0] HP DVD Writer 640b E152 (E:) (ATA)

I 20:19:21 Destination Media Type: DVD+R (Disc ID: SONY-D21-00) (Speeds: 16x, 4x, 8x, 12x)

I 20:19:21 Destination Media Sectors: 2,295,104

I 20:19:21 Write Mode: DVD

I 20:19:21 Write Type: DAO

I 20:19:21 Write Speed: 4x

I 20:19:21 Link Size: Auto

I 20:19:21 Test Mode: No

I 20:19:21 BURN-Proof: Enabled

I 20:19:56 Filling Buffer...

I 20:19:57 Writing LeadIn...

I 20:19:58 Writing Image...

I 20:27:59 Synchronising Cache...

Share this post


Link to post
Share on other sites

When you think it's gotten stuck (i.e. been doing it for a while), press F8 and see if the program is still actually communicating with the drive (and the drive responding).

 

If the log fills up with stuff, you know it is and it's then just a case of your drive thinking it's still busy. Nothing I can do about that I'm afraid.

 

Try this firmware update, it may fix the issue your drive is having with the media.

 

http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/generic...=en&lang=en

 

Direct Link: ftp://ftp.hp.com/pub/softlib/software7/CO...2-1/sp26639.exe

 

It's version E223 where yours is only E152

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.