Jump to content
Sizzlechest

CreateFile Failed! errors started happening randomly.

Recommended Posts

I'm getting a dialog box at the end of a burn saying:

 

CreateFile Failed! - Device: '\\?\usbstor#cdrom&ven_optiarc&prod_dvd_rw_ad-5280s&rev_1.z6#000000000000&0#{53f56308-b6bf-11d0-94f2-00a0c91efb8b}'

 

I'm including the log of once such event. If I hit "retry" it will succeed after a couple attempts. The discs seems to burn fine. This just started happening and I can't think of anything that has changed recently other than perhaps a new Windows update. I'm running IMGBurn on Windows 7 Professional.

 

 

; //****************************************\\
;   ImgBurn Version 2.5.8.0 - Log
;   Tuesday, 17 May 2016, 17:23:27
; \\****************************************//
;
;
I 16:59:50 ImgBurn Version 2.5.8.0 started!
I 16:59:50 Microsoft Windows 7 Professional x64 Edition (6.1, Build 7601 : Service Pack 1)
I 16:59:50 Total Physical Memory: 6,193,436 KiB  -  Available: 4,045,816 KiB
I 16:59:50 Initialising SPTI...
I 16:59:50 Searching for SCSI / ATAPI devices...
I 16:59:52 -> Drive 1 - Info: Optiarc DVD RW AD-5280S 1.Z6 (D:) (USB 2.0)
I 16:59:52 -> Drive 2 - Info: Optiarc DVD RW AD-5280S 1.Z6 (J:) (USB 2.0)
I 16:59:52 Found 2 DVD±RWs!
I 17:00:00 Operation Started!
I 17:00:00 Source File: U:\Disc Images\ACB15 TI16\ACB15 TI16 CEI 1.0 ER1\ACB15 TI16 CEI 1.0 ER1 - Disc 1 of 1 - RHEL 7.1 x86-64 with ACB15 TI16 COTS DVD.iso
I 17:00:00 Source File Sectors: 2,997,808 (MODE1/2048)
I 17:00:00 Source File Size: 6,139,510,784 bytes
I 17:00:00 Source File Volume Identifier: RHEL-7.1 Server.
I 17:00:01 Source File Application Identifier: MKISOFS ISO 9660/HFS FILESYSTEM BUILDER & CDRECORD CD-R/DVD CREATOR © 1993 E.YOUNGDALE © 1997 J.PEARSON/J.SCHILLING
I 17:00:01 Source File File System(s): ISO9660 (Bootable), Joliet
I 17:00:01 Destination Device: [0:0:0] Optiarc DVD RW AD-5280S 1.Z6 (D:) (USB)
I 17:00:01 Destination Media Type: DVD+R DL (Disc ID: MKM-003-00)
I 17:00:01 Destination Media Supported Write Speeds: 4x, 6x, 8x
I 17:00:01 Destination Media Sectors: 4,173,824
I 17:00:01 Destination Media L0 Data Zone Capacity: 2,086,912 (Changeable: Yes)
I 17:00:01 Write Mode: DVD
I 17:00:01 Write Type: DAO
I 17:00:01 Write Speed: MAX
I 17:00:01 DVD+R DL Reserve Track: No
I 17:00:01 Link Size: Auto
I 17:00:01 Lock Volume: Yes
I 17:00:01 Test Mode: No
I 17:00:01 OPC: No
I 17:00:01 BURN-Proof: Enabled
I 17:00:01 Write Speed Successfully Set! - Effective: 11,080 KB/s (8x)
I 17:00:01 Book Type Setting: DVD-ROM
I 17:00:01 Optimal L0 Data Zone Capacity: 1,498,912
I 17:00:01 Optimal L0 Data Zone Method: ECC Block Boundary
I 17:00:07 Set L0 Data Zone Capacity Succeeded!
I 17:00:07 L0 Data Zone Capacity - Effective: 1,498,912
I 17:00:07 Filling Buffer... (80 MiB)
I 17:00:08 Writing LeadIn...
I 17:00:11 Writing Session 1 of 1... (1 Track, LBA: 0 - 2997807)
I 17:00:11 Writing Track 1 of 1... (MODE1/2048, LBA: 0 - 2997807)
I 17:00:11 Writing Layer 0... (LBA: 0 - 1498911)
I 17:07:26 Writing Layer 1... (LBA: 1498912 - 2997807)
I 17:14:48 Synchronising Cache...
I 17:14:49 Closing Track...
I 17:15:02 Finalising Disc...
I 17:15:54 Exporting Graph Data...
I 17:15:54 Graph Data File: C:\Users\Pvcsadmin\AppData\Roaming\ImgBurn\Graph Data Files\Optiarc_DVD_RW_AD-5280S_1.Z6_TUESDAY-MAY-17-2016_5-00_PM_MKM-003-00_MAX.ibg
I 17:15:54 Export Successfully Completed!
I 17:15:54 Operation Successfully Completed! - Duration: 00:15:53
I 17:15:54 Average Write Rate: 6,844 KiB/s (5.1x) - Maximum Write Rate: 10,898 KiB/s (8.1x)
I 17:15:54 Close Request Acknowledged
I 17:15:54 Closing Down...
E 17:23:27 CreateFile Failed! - Device: '\\?\usbstor#cdrom&ven_optiarc&prod_dvd_rw_ad-5280s&rev_1.z6#000000000000&0#{53f56308-b6bf-11d0-94f2-00a0c91efb8b}'
E 17:23:27 Reason: The system cannot find the file specified.
I 17:23:27 Shutting down SPTI...
I 17:23:27 ImgBurn closed!

Share this post


Link to post
Share on other sites

That's a bit of a weird 'reason' to be getting from the OS if the device hasn't been disconnected... and I'm assuming it hasn't been disconnected because there's been no 'device removal detected' message added to the log.

 

Sorry, I don't really have an answer for that one.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Some context: This is a Primera disc duplicator, but I'm not using IMGBurn to control the robot. Both drives are connected via USB.

Share this post


Link to post
Share on other sites

×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.