Jump to content

ImgBurn Support Forum uses cookies. Read the Privacy Policy for more info. To remove this message, please click the button to the right:    I accept the use of cookies

Photo

Program crashes every time I try to browse for files



  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 matthematix

matthematix

    ISF Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts

Posted 25 October 2016 - 12:45 PM

So, this is an odd one.  I've been using this program for years with my current setup (Windows 10, imgburn 2.5.8.0).   Suddenly, yesterday, it started crashing every time I try to browse for a folder to use to create an image. 

I pick "Create Image file from Files/Folders", then click the folder icon to browse for a folder.  The browse dialog is briefly displayed and then it crashes and I get the Windows message "ImgBurn has stopped working".

This happens every time.   I've tried reinstalling, clearing settings, no luck.   Nothing gets written to the log prior to the crash.   The only thing I've changed in my PC is updating Java yesterday... I wouldn't think this uses Java though...

Any ideas?

Attached Images

  • imgburn_error.png


#2 matthematix

matthematix

    ISF Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts

Posted 25 October 2016 - 12:46 PM

Also I've tried running as Administrator and running in compatibility mode, both cause the same behavior.



#3 LIGHTNING UK!

LIGHTNING UK!

    Author of ImgBurn

  • Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 29,277 posts
  • Gender:Male
  • Location:United Kingdom

Posted 25 October 2016 - 01:33 PM

It doesn't appear to even invoke the program's exception handing feature, you're just seeing the default Windows one.

Is it just the folder picker box that makes it crash or does the file picker box do the same?
Please don't PM me with questions that should be posted in the forum. I won't reply - Especially if you have post count of 0!!!

Replies to posts belong in the forum where everyone can read them. Please don't PM them.

In fact, don't PM me at all unless it's something I've asked to be told about!

Before asking questions, search the forum to see if someone else already has.

Use the FAQ and Guides forums to your advantage. I don't want to have to tell you to read them!

#4 matthematix

matthematix

    ISF Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts

Posted 25 October 2016 - 03:07 PM

The file picker does the same thing... it seems anything that opens that browse dialog crashes it



#5 LIGHTNING UK!

LIGHTNING UK!

    Author of ImgBurn

  • Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 29,277 posts
  • Gender:Male
  • Location:United Kingdom

Posted 25 October 2016 - 03:18 PM

The trouble with your issue is that once the dialog box has been 'shown', ImgBurn isn't doing anything.

I 'show' the box and the program then just sits waiting for Windows to return control to it.

Your issue could be related to a 3rd party shell extension of some sort... I'm afraid I've no way of knowing what's happening or why.

If Windows creates some sort of crash dump whilst it's looking for a 'solution', maybe I could run that via windbg and examine it to see if it reveals the actual cause. Failing that, see if you can get a bit more info on it by going into Action Center and look at 'check for solutions' / 'view problems to report'. Find your ImgBurn crashes in the list and view the technical details.
Please don't PM me with questions that should be posted in the forum. I won't reply - Especially if you have post count of 0!!!

Replies to posts belong in the forum where everyone can read them. Please don't PM them.

In fact, don't PM me at all unless it's something I've asked to be told about!

Before asking questions, search the forum to see if someone else already has.

Use the FAQ and Guides forums to your advantage. I don't want to have to tell you to read them!

#6 matthematix

matthematix

    ISF Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts

Posted 25 October 2016 - 11:18 PM

Well, turns out I have some kind of nasty virus, won't even let me boot to safe mode >:p .  Reinstall time I guess. 

Thanks for responding though, the fact that no one else was experiencing this helped me narrow it down.






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users