Jump to content

ImgBurn Support Forum uses cookies. Read the Privacy Policy for more info. To remove this message, please click the button to the right:    I accept the use of cookies

Photo

cant use a 1GB buffer



  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 duggy

duggy

    ISF Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 posts

Posted 18 January 2017 - 08:56 PM

Hi,

 

I've been unable to use a 1GB buffer when writing bluray discs. My PC currently has 32GB ram so I'm pretty sure I'm not out of RAM :)

 

If i lower the buffer to around 800GB it works but I'd like to use 1GB if possible please.

 

The logs dont say anymore than the following, the out of memory info is never added, but i see it via pop-ups (see attachments). 

 
I 20:44:02 ImgBurn Version 2.5.8.0 started!
I 20:44:02 Microsoft Windows 8 Professional x64 Edition (6.2, Build 9200)
I 20:44:02 Total Physical Memory: 33,466,220 KiB  -  Available: 28,099,972 KiB
I 20:44:02 Initialising SPTI...
I 20:44:02 Searching for SCSI / ATAPI devices...
I 20:44:02 -> Drive 1 - Info: ATAPI iHAS124   F CL02 (F:) (SATA)
I 20:44:03 -> Drive 2 - Info: ATAPI iHBS112   2 PL06 (E:) (SATA)
I 20:44:03 Found 1 DVD±RW/RAM and 1 BD-RE!
 
I'm on windows 10 64-bit if it helps, all patched up.

Attached Images

  • pic.PNG
  • pic1.PNG


#2 duggy

duggy

    ISF Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 posts

Posted 18 January 2017 - 08:58 PM

Just tried with 900Mib buffer and that worked, just cant use the full 1GB.

 

I 20:44:02 ImgBurn Version 2.5.8.0 started!
I 20:44:02 Microsoft Windows 8 Professional x64 Edition (6.2, Build 9200)
I 20:44:02 Total Physical Memory: 33,466,220 KiB  -  Available: 28,099,972 KiB
I 20:44:02 Initialising SPTI...
I 20:44:02 Searching for SCSI / ATAPI devices...
I 20:44:02 -> Drive 1 - Info: ATAPI iHAS124   F CL02 (F:) (SATA)
I 20:44:03 -> Drive 2 - Info: ATAPI iHBS112   2 PL06 (E:) (SATA)
I 20:44:03 Found 1 DVD±RW/RAM and 1 BD-RE!
I 20:54:25 Operation Started!
I 20:54:25 Source File: D:\GA 6.ISO
I 20:54:25 Source File Sectors: 12,004,352 (MODE1/2048)
I 20:54:25 Source File Size: 24,584,912,896 bytes
I 20:54:25 Source File Volume Identifier: GA 6
I 20:54:25 Source File Volume Set Identifier: 4A32A4B200B72BE8
I 20:54:25 Source File Application Identifier: ImgBurn v2.5.8.0
I 20:54:25 Source File Implementation Identifier: ImgBurn
I 20:54:25 Source File File System(s): UDF (1.02)
I 20:54:25 Destination Device: [0:0:0] ATAPI iHBS112   2 PL06 (E:) (SATA)
I 20:54:25 Destination Media Type: BD-R (Disc ID: MEI-RA1-001)
I 20:54:25 Destination Media Supported Write Speeds: 4x, 6x, 8x, 10x, 12x
I 20:54:25 Destination Media Sectors: 12,219,392
I 20:54:25 Write Mode: BD
I 20:54:25 Write Type: DAO
I 20:54:25 Write Speed: 6x
I 20:54:25 Hardware Defect Management Active: No
I 20:54:25 BD-R Verify Not Required: Yes
I 20:54:25 Link Size: Auto
I 20:54:25 Lock Volume: Yes
I 20:54:25 Test Mode: No
I 20:54:25 OPC: Yes
I 20:54:25 BURN-Proof: Enabled
I 20:54:27 Write Speed Successfully Set! - Effective: 26,970 KB/s (6x)
I 20:54:27 Advanced Settings - Force HT: No, Online HT: No, OverSpeed: No, SmartBurn: Yes
I 20:54:27 CD/DVD Life Record Count: 10 - CD/DVD Record Count: 1
I 20:54:27 BD Life Record Count: 13 - BD Record Count: 5
I 20:54:55 Filling Buffer... (900 MiB)
I 20:54:59 Writing LeadIn...
I 20:55:02 Writing Session 1 of 1... (1 Track, LBA: 0 - 12004351)
I 20:55:02 Writing Track 1 of 1... (MODE1/2048, LBA: 0 - 12004351)

Edited by duggy, 18 January 2017 - 08:58 PM.


#3 LIGHTNING UK!

LIGHTNING UK!

    Author of ImgBurn

  • Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 28,998 posts
  • Gender:Male
  • Location:United Kingdom

Posted 18 January 2017 - 09:20 PM

The buffer is allocated via a single call to the 'VirtualAlloc' API function. So that's what's failing and this isn't really a bug, so to speak.
Please don't PM me with questions that should be posted in the forum. I won't reply - Especially if you have post count of 0!!!

Replies to posts belong in the forum where everyone can read them. Please don't PM them.

In fact, don't PM me at all unless it's something I've asked to be told about!

Before asking questions, search the forum to see if someone else already has.

Use the FAQ and Guides forums to your advantage. I don't want to have to tell you to read them!

#4 khagaroth

khagaroth

    ISF Member

  • Members
  • PipPip
  • 63 posts
  • Gender:Male

Posted 21 January 2017 - 12:57 PM

Probably a stupid question, but are you using correct allocation granularity? Expecting 4k where the system actually uses 64k (which it usually does for VirtualAlloc) would explain this.



#5 LIGHTNING UK!

LIGHTNING UK!

    Author of ImgBurn

  • Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 28,998 posts
  • Gender:Male
  • Location:United Kingdom

Posted 21 January 2017 - 04:34 PM

Unless I'm missing something, 1gb is divisible (exactly) by 64k.
Please don't PM me with questions that should be posted in the forum. I won't reply - Especially if you have post count of 0!!!

Replies to posts belong in the forum where everyone can read them. Please don't PM them.

In fact, don't PM me at all unless it's something I've asked to be told about!

Before asking questions, search the forum to see if someone else already has.

Use the FAQ and Guides forums to your advantage. I don't want to have to tell you to read them!




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users