Jump to content
Sign in to follow this  
deluth

Build Mode: Image ISO write speeds unbearably slow

Recommended Posts

I'm in build trying to make an image file from a folder and the write speed averages between .03x and 1x speed and would take hours to finish. I have a new computer so what could the problem be?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Welcome to ImgBurn Forum.

 

Check your DMA settings. Also heavy file fragmentation can slow things down, but not by that much.

 

Regards

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks. I recently reformated so I should be unfragmented and my DMA settings are good (I checked and it said it is in serial ata generation 2 mode...

 

I think I found the problem. I had my media files on one hard drive and was writing the image to my other hard drive and so.....I made it write it to the same folder as the source and it went nice and fast like 15x speed.

Share this post


Link to post
Share on other sites
it should go a lot faster than 15x on a sata2 disc

 

Not kidding! I've got SATA drives that run at 30x easily, and the IDE drives aren't slow either!

Share this post


Link to post
Share on other sites

One hdd to another hdd should be a lot faster than going to the same one.

 

How is the other one connected? Via USB 1.0 or something?

 

Are all your drives SATA?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.