Jump to content
Sign in to follow this  
HTNUTS

Unable to lock Volume for exclusive access

Recommended Posts

wanted a copy of my new 'Open Season' DVD. I couldn't open it in Shrink, so I made an iso

in DVDFab. When I tried to open in Imgburn, I received a error message:

 

DeviceIoControl (FSCTL_Lock_Volume) Failed!

Device [1:0:0] memorex 16x-DDL-IN 1.A3 (D:) (ATA)

Unable to lock volume for exclusive access

Reason: Access is Denied

 

 

 

I 20:18:39 ImgBurn Version 2.1.0.0 started!

I 20:18:39 Microsoft Windows XP Home Edition (5.1, Build 2600 : Service Pack 2)

I 20:18:39 Initialising SPTI...

I 20:18:39 Searching for SCSI / ATAPI devices...

I 20:18:39 Found 1 DVD?RW!

I 20:20:04 Operation Started!

I 20:20:04 Source File: C:\Documents and Settings\Mark\Desktop\OPEN_SEASON33.ISO

I 20:20:04 Source File Sectors: 3,156,245 (MODE1/2048)

I 20:20:04 Source File Size: 6,463,989,760 bytes

I 20:20:04 Source File Volume Identifier: OPEN_SEASON

I 20:20:04 Source File Implementation Identifier: DVD Shrink

I 20:20:04 Source File File System(s): ISO9660, UDF (1.02)

I 20:20:04 Destination Device: [1:0:0] Memorex 16X-DDL-IN 1.A3 (D:) (ATA)

I 20:20:04 Destination Media Type: DVD+R DL (Disc ID: RITEK-D01-01) (Speeds: 2.4x)

I 20:20:04 Destination Media Sectors: 4,173,824

I 20:20:04 Write Mode: DVD

I 20:20:04 Write Type: DAO

I 20:20:04 Write Speed: 2.4x

I 20:20:04 Link Size: Auto

I 20:20:04 Test Mode: No

I 20:20:04 BURN-Proof: Enabled

E 20:24:42 Failed to lock volume for exclusive access.

E 20:24:42 Reason: Access is denied.

E 20:24:42 Operation Aborted! - Duration: 00:04:37

I 20:24:42 Average Write Rate: N/A - Maximum Write Rate: N/A

 

 

Any thoughts??? Thanks in advance

Share this post


Link to post
Share on other sites

Instead of us trying to guess what the problem is, why not help out a bit and list the programs/processes you have running?

 

process.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
have you got 2 instances of imgburn open?

 

 

Cornholio7, You were absolutely right. I must have had 2 of Imgburns open. I must of had the forum sitting on my taskbar. Anyhow, I started

from scratch with only the one I was using, and low and behold it worked flawlessly. Thanks a million

Share this post


Link to post
Share on other sites

The forum ? That wouldn't give that error altho 2 instances of the program ImgBurn would :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

LOL :D

 

Also for any benq users, qsuite.exe sometimes fails to terminate on program close, this will cause Unable to lock volume for exclusive access

Reason: Access is Denied

Edited by dontasciime

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.