Jump to content
Sign in to follow this  
mcspider

which discs to use

Recommended Posts

is there anything i can do to improve it thanks

yes buy taiyo yudens

are better discs ok thank you are you in the uk if so where is best place on net to buy

Share this post


Link to post
Share on other sites
tells me you can scan with your drive :)

not a good scan though

compare it to this

now I can have a pif total 1/3 of yours and a lower pif max and get a lower QS???

 

now i am starting to get a clue to the weighting of the formula

Edited by chewy

Share this post


Link to post
Share on other sites
explain chewy

 

His pie totals are half mine and jitter slight less, I had always believed that PIF's were most important.

Evidently NicW thinks otherwise. It's a very subjective field.

Share this post


Link to post
Share on other sites

there is no jitter shown on mcspider's graph and the score would have been lower had it been included

Share this post


Link to post
Share on other sites

where it says 'show jitter' if you click on it does it become purple?

if not then the drive doesn't support it (see post #21)

Share this post


Link to post
Share on other sites

svp.co.uk for discs in the uk

8x -r taiyo yudens TYG02 single layer are #3139 @ 41 quid a 100. not cheap , but you get what you pay for :thumbup:

 

unless you find anywhere cheaper, then let us know

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm getting fairly consistent scans with RITEK G05's and TYG03's. I'm using a Lite-On SOHW 1653S (CSOT) (crossflashed from a 1633S). My drive doesn't scan jitter, but I seem to almost always get only one (on rare occasion two) PIF that is high (about 160) at almost the same point in the graph,right after the 1.5GB mark.

The rest of the graph shows a small group of PIF's at about 5, and most of the rest under 2. My burn graphs at 4X show speeds almost as straight as an arrow. But why the one spike, which results in an overall quality rating of about 70-80%? :unsure:

Edited by crockettmann

Share this post


Link to post
Share on other sites
I'm getting fairly consistent scans with RITEK G05's and TYG03's. I'm using a Lite-On SOHW 1653S (CSOT) (crossflashed from a 1633S). My drive doesn't scan jitter, but I seem to almost always get only one (on rare occasion two) PIF that is high (about 160) at almost the same point in the graph,right after the 1.5GB mark.

The rest of the graph shows a small group of PIF's at about 5, and most of the rest under 2. My burn graphs at 4X show speeds almost as straight as an arrow. But why the one spike, which results in an overall quality rating of about 70-80%? :unsure:

 

post a scan of the TYG03 and the speed burned at

Share this post


Link to post
Share on other sites

I don't believe I have those priviledges yet, chewy. I tried attaching a graph and it says "Upload failed. You are not permitted to upload a file with that extension." I clicked on "add this attachment", etc. Am I going about it the wrong way? :ermm:

Share this post


Link to post
Share on other sites
I don't believe I have those priviledges yet, chewy. I tried attaching a graph and it says "Upload failed. You are not permitted to upload a file with that extension." I clicked on "add this attachment", etc. Am I going about it the wrong way? :ermm:

 

just use imageshack

 

http://imageshack.us/index.php

Share this post


Link to post
Share on other sites

I think this will work as a quick fix.:blush: I guess I should have remembered that the snapshot tool was there for something, huh?

post-2419-1138547302_thumb.jpg

post-2419-1138547625_thumb.jpg

post-2419-1138547835_thumb.jpg

Can't find the .ibg for the second one, but they have all looked the same recently since I got my DMA working correctly again :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
Thanks a bunch, chewy. I guess these look a lot better, huh?

 

I just found out the 8x part a few weeks ago, looked for a 1693, but i was too late

Share this post


Link to post
Share on other sites

I just found out this week I could flash mine to a 1653. Supportin' 5 kids here, so not a lot left for new toys, but my feeble little system doesn't do too bad. Appreciate all of the help here, this forum ROCKS!!! :thumbsup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

try and stay away from those G05's there have been issues with them

deteorating quickly, check a few every few months or so.

Edited by chewy

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.