Jump to content

ImgBurn Support Forum uses cookies. Read the Privacy Policy for more info. To remove this message, please click the button to the right:    I accept the use of cookies

Photo

I/O Error Logical Unit Not Ready, Long Write in Progress


Forum Rules

Read the Guides forum if you don't know how to do something. :readbook:
If you have a question or a problem, check the FAQ and use the Search to see if you can find the answer for yourself. :lightbulb:
If you're having trouble burning double layer media, read Here.
Still stuck? Create a new thread and describe your issue in detail.
Make sure you include a copy of the program's log in your post. No log = :chair:


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 CosmicKite

CosmicKite

    ISF Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts

Posted 10 March 2009 - 04:35 PM

Hi

I have burned a handful of Xbox 360 backups and 3 out of 4 worked fine but even on the successful ones i always get an I/O error.

Logical Unit not ready, Long Write in Progress

I have attached a Jpeg of the error.

; //****************************************\\
; ImgBurn Version 2.4.2.0 - Log
; Monday, 23 February 2009, 12:30:34
; \\****************************************//
;
;
I 12:00:02 ImgBurn Version 2.4.2.0 started!
I 12:00:02 Microsoft Windows XP Professional (5.1, Build 2600 : Service Pack

3)
I 12:00:02 Total Physical Memory: 1,046,892 KB - Available: 666,308 KB
I 12:00:02 Initialising SPTI...
I 12:00:02 Searching for SCSI / ATAPI devices...
I 12:00:32 Found 1 DVD-ROM/CD-RW and 1 DVD±RW/RAM!
I 12:01:05 Operation Started!
I 12:01:05 Source File: C:\Documents and Settings\**********\My

Documents\gears1.dvd
I 12:01:05 Source File Sectors: 3,697,696 (MODE1/2048)
I 12:01:05 Source File Size: 7,572,881,408 bytes
I 12:01:05 Source File Volume Identifier: XBOX360
I 12:01:05 Source File Volume Set Identifier: 33479a57
I 12:01:05 Source File Implementation Identifier: Daikin U.S. Comtec Lab
I 12:01:05 Source File File System(s): ISO9660, UDF (1.02)
I 12:01:05 Destination Device: [0:0:0] FREECOM_ DVD+/-RW20J7 XF51 (G:) (USB)
I 12:01:05 Destination Media Type: DVD+R DL (Disc ID: RITEK-S04-66) (Speeds:

4x, 6x, 8x)
I 12:01:05 Destination Media Sectors: 4,173,824
I 12:01:05 Write Mode: DVD
I 12:01:05 Write Type: DAO
I 12:01:05 Write Speed: 2.4x
I 12:01:05 Link Size: Auto
I 12:01:05 Test Mode: No
I 12:01:05 OPC: No
I 12:01:05 BURN-Proof: Enabled
I 12:01:05 User Specified L0 Data Zone Capacity: 1,913,760
W 12:01:15 Failed to check L0 Data Zone Capacity!
W 12:01:15 Reason: Logical Unit not ready, Long Write in progress
I 12:01:17 Filling Buffer... (512 MB)
I 12:01:35 Writing LeadIn...
I 12:01:37 Writing Session 1 of 1... (1 Track, LBA: 0 - 3697695)
I 12:01:37 Writing Track 1 of 1... (MODE1/2048, LBA: 0 - 3697695)
I 12:01:37 Writing Layer 0... (LBA: 0 - 1913759)
I 12:13:24 Writing Layer 1... (LBA: 1913760 - 3697695)
I 12:24:23 Synchronising Cache...
I 12:24:28 Closing Track...
I 12:24:31 Finalising Disc...
I 12:25:55 Image MD5: 6cc0f4bc3722ece7fa151cbb6bdb41b4
I 12:25:55 Operation Successfully Completed! - Duration: 00:24:50
I 12:25:55 Average Write Rate: 5,413 KB/s (3.9x) - Maximum Write Rate: 5,569

KB/s (4.0x)
W 12:30:24 Device Removal Detected!
I 12:30:24 Searching for SCSI / ATAPI devices...
I 12:30:24 Found 1 DVD-ROM/CD-RW!
I 12:30:34 Close Request Acknowledged
I 12:30:34 Closing Down...
I 12:30:34 Shutting down SPTI...
I 12:30:34 ImgBurn closed!


Thanks

Attached Images

  • Xbox_Imgburn_error.JPG


#2 LIGHTNING UK!

LIGHTNING UK!

    Author of ImgBurn

  • Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 27,439 posts
  • Gender:Male
  • Location:United Kingdom

Posted 10 March 2009 - 04:43 PM

If it's always when setting the LB, ignore it. You just have a weird drive - that's not an error most normal drives would ever return there.
Please don't PM me with questions that should be posted in the forum. I won't reply - Especially if you have post count of 0!!!

Replies to posts belong in the forum where everyone can read them. Please don't PM them.

In fact, don't PM me at all unless it's something I've asked to be told about!

Before asking questions, search the forum to see if someone else already has.

Use the FAQ and Guides forums to your advantage. I don't want to have to tell you to read them!

#3 CosmicKite

CosmicKite

    ISF Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts

Posted 10 March 2009 - 05:38 PM

If it's always when setting the LB, ignore it. You just have a weird drive - that's not an error most normal drives would ever return there.


Thanks for the swift reply Lightning. The discs i have used so far are Imation (Ritek). I have ordered some Verbatim x8, so will see if they are more consistent (4 out of 5 Imation discs were fine)

Freecom support claim the actual writer in the box is an Optiarc but they can't tell me what the model number is. They are pretty useless so i guess a firmware update would not solve the issue in that case as i would not know which one to go for.

I don't mind the message coming up as long as the discs burn more or less consistently.

#4 LIGHTNING UK!

LIGHTNING UK!

    Author of ImgBurn

  • Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 27,439 posts
  • Gender:Male
  • Location:United Kingdom

Posted 10 March 2009 - 06:47 PM

I have actually already made some tweaks to deal with drives like yours so the message shouldn't pop up in the next version.

If you want reliable discs, you really need the 2.4x speed verbatim ones (where possible). They work better in more drives.
Please don't PM me with questions that should be posted in the forum. I won't reply - Especially if you have post count of 0!!!

Replies to posts belong in the forum where everyone can read them. Please don't PM them.

In fact, don't PM me at all unless it's something I've asked to be told about!

Before asking questions, search the forum to see if someone else already has.

Use the FAQ and Guides forums to your advantage. I don't want to have to tell you to read them!




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users