Jump to content

tarzaaan

Members
  • Content Count

    12
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by tarzaaan

  1. tarzaaan

    ImgBurn not working on EeePC with Windows 7

    Burning my first DVD with ImgBurn worked as well. Just for curiosity (and cautiousness) I had the writer plugged into a powered USB-hub, so I could see how much power the writer would use: All in all it didn't exceed the 5 watts (= 1 Amp), that would be allowed for the two USB-ports it was plugged into. And: it used about the same amount reading and writing - no significant difference here... Thanks for all the help, Bye, Torge.
  2. Hi there! I got me an LG GP08NU20 external DVD-Writer for my EeePC (runnung on Windows 7 Starter on an Atom N450). I've been trying ImgBurn 2.5.2.0 (the newest version), 2.5.1.0, 2.5.0.0 and 2.4.4.0 - none works: Installation is okay with every version, but when I want to start the application, either nothing happens or the computer says "ImgBurn does'nt work anymore" (or similar, in german here). The only clue that I've found up to now was to uninstall or disable any virus-scanners. But since I don't have one here, couldn't do that. Extracted the EXE-archive (using UPX) anyway, to start the app from there - still does'nt work... Does anybody here have an idea, what else I can try or what my problem could be?! Thanks a lot in advance for any clues! Bye, Torge.
  3. tarzaaan

    ImgBurn not working on EeePC with Windows 7

    Now I reinstalled Starter from the rebuild partition and... it now works! Dont't know why and don't know yet, if I can burn CDs with it, but as soon as I test it, I'll be back to report. Thanks for now! Bye, Torge.
  4. tarzaaan

    ImgBurn not working on EeePC with Windows 7

    Hi ianymaty, good to know that ImgBurn DOES work on Windows 7 Starter! Which version of Starter did you install? Was it the OEM-version, that is also semi pre-installed on the EeePC-Netbooks? Or is it a retail version (even though I always thought, that it isn't possible to purchase Starter without a PC)? Maybe on my system there's something EeePC-Starter-specific that hinders ImgBurn and DeepBurner from starting?! Thanks, Torge.
  5. tarzaaan

    ImgBurn not working on EeePC with Windows 7

    I tried their support chat. They say, they don't know the program (ImgBurn) - and say, tehy don't know about any restrictions running the burner under 7 using the app that was included with the burner (LG burning tools). But they do say, that Starter has a lot of restrictions - and their guess would be to look there...
  6. tarzaaan

    ImgBurn not working on EeePC with Windows 7

    Compatibility mode can be changed - obviously even in Starter-Edition. If I change compatibility to "Windows 95" and run ImgBurn with aministrator privileges, the only thing that changes is, that I get the ImgBurn splash screen which I otherwise don't get at all. After ImgBurn exits, Windows tells me, that ImgBurn doesn't work anymore - which doesn't happen in normalcompatibility either. I tried to change campatibility to just about all the options there are (XP, 2000, 98 etc.) - sometimes the splash screen shows up, most often not. To me it looks like there's really something missing in Starter. Maybe one of the older Windows-Versions have burning-librarys, which I could install??
  7. tarzaaan

    ImgBurn not working on EeePC with Windows 7

    Hi again! I tried installing another cd-burning program (DeepBurner) - which showed just about the same behaviour when starting the app: it shows up on task manager but then exits after maybe 5 seconds, without any sign or complaint to the user. I now have the idea, that there may be some critical element that ImgBurn relies on, which may be missing in my Windows 7 starter edition?! After all, in these netbooks which starter is meant for, there are never any cd/dvd drives installed. So maybe, Starter does not have any kind of cd/dvd (burnung) drivers installed?! Could that be the answer? Do you have an idea, how these drivers or other components that may be missing, could be installed? Thanks, Torge.
  8. tarzaaan

    ImgBurn not working on EeePC with Windows 7

    Of course I could do that - just don't know when I'll have the time! I'll let you know, when I've done that or have any other clue about what is happening. Thanks for now! Bye, Torge.
  9. tarzaaan

    ImgBurn not working on EeePC with Windows 7

    Okay - ran ImgBurn inside WinDbg. It exited there too. I had to fix a "symbol path" on the way - typing .symfix and .reload... I attached a text file with the output-log of the debugger. I hope this can give you a clue about what is happening - since I have no experience in debugging Windows apps... Debug ImgBurn.txt
  10. tarzaaan

    ImgBurn not working on EeePC with Windows 7

    Thanks for the Upload. Tried to install this one now - ImgBurn-App is now about 10 MB (as you said). But still has the same problems - tried it in safe mode as well, and here it's still the same thing... Last thing I tried was installing ImgBurn including the ASK-stuff. And (as I supposed): same thing here too... Strange thing. The fact that troubles me most, ist that all these older versions show the same behaviour. Maybe there's something in the original Windows-Config (which ist started in safe mode) which gets ImgBurn to quit??!
  11. tarzaaan

    ImgBurn not working on EeePC with Windows 7

    Hm, strange - my decompressed ImgBurn-EXE has only 2685 KB (Version 2.5.2.0). But I extracted it using 7-zip because I had some trouble using UPX (does that make a difference?). After the standard installation, the EXE has the same size. I disabled the Ask-Bar on installation - but this shouldn't matter, right? I also tried starting ImgBurn in safe mode - didn't work there either (same problem, exiting after showing up on task manager for a couple of seconds). Sounds kind of like a corrupted ImgBurn app file. But how can this be, since I have tried 4 different versions - all with the same problem??
  12. tarzaaan

    ImgBurn not working on EeePC with Windows 7

    Hi mmalves, thanks very much for your reply! Windows Defender is definitely installed here. I have now tried deactivating it while starting ImgBurn and while reinstalling ImgBurn. Still doesn't work. Neither with 2.5.2.0 nor with 2.5.0.0. As you suggested, I had the taskmanager (processes-tab) opened: ImgBurn shows up there, but exits after about 5 seconds. I hope you have some more suggestions for me ;-)
×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.