Jump to content

Auto Play will no longer work


timmyleeturner
 Share

Recommended Posts

Not sure when it actually started, possibly the last time I updated to the latest ImgBurn release, but when I insert a blank media disc into my Windows 8 DVD player, ImgBurn no longer opens.  I've gone in and made sure Auto Play was on in Windows and that ImgBurn was the default burner.  What else can I try?

Thanks

Link to comment
Share on other sites

I saw no way to attach the HUGE log file, so I'll paste some of it here:

 

; //****************************************\\
;   ImgBurn Version 2.5.8.0 - Log
;   Tuesday, 11 November 2014, 16:00:25
; \\****************************************//
;
;
I 15:38:38 ImgBurn Version 2.5.8.0 started!
I 15:38:38 Microsoft Windows 8 Core x64 Edition (6.2, Build 9200)
I 15:38:38 Total Physical Memory: 16,727,240 KiB  -  Available: 13,874,800 KiB
I 15:38:38 Initialising SPTI...
I 15:38:38 Searching for SCSI / ATAPI devices...
I 15:38:39 -> Drive 1 - Info: MATSHITA BD-CMB UJ160 1.00 (D:) (SATA)
I 15:38:39 Found 1 BD-ROM XL/DVD±RW!
I 15:38:49 Operation Started!
I 15:38:49 Building Image Tree...
I 15:38:49 Checking Directory Depth...
I 15:38:49 Calculating Totals...
I 15:38:49 Preparing Image...
I 15:38:49 Checking Path Length...
I 15:38:49 Contents: 1 File, 0 Folders
I 15:38:49 Content Type: Data
I 15:38:49 Data Type: MODE1/2048
I 15:38:49 File System(s): ISO9660, Joliet
I 15:38:49 Volume Label: [Not Configured]
I 15:38:49 Size: 689 bytes
I 15:38:49 Sectors: 1
I 15:38:49 Image Size: 1,245,184 bytes
I 15:38:49 Image Sectors: 608
I 15:38:49 Operation Successfully Completed! - Duration: 00:00:00
I 15:39:01 Operation Started!
I 15:39:01 Building Image Tree...
W 15:39:01 Skipped Hidden File: C:\Users\Tim\Pictures\Hallett Media\COMMA_October-sorted\HST Sunday\_VideoRecap\Thumbs.db
I 15:39:01 Checking Directory Depth...
I 15:39:01 Calculating Totals...
I 15:39:01 Preparing Image...
I 15:39:01 Checking Path Length...
I 15:39:01 Contents: 2 Files, 1 Folder
I 15:39:01 Content Type: Data
I 15:39:01 Data Type: MODE1/2048
I 15:39:01 File System(s): ISO9660, Joliet
I 15:39:01 Volume Label: [Not Configured]
I 15:39:01 Size: 125,432,514 bytes
I 15:39:01 Sectors: 61,248
I 15:39:01 Image Size: 125,501,440 bytes
I 15:39:01 Image Sectors: 61,280
I 15:39:01 Operation Successfully Completed! - Duration: 00:00:00
Link to comment
Share on other sites

You can use the options in ImgBurn's settings on the 'Device' tab to ensure the OS autoinsert notification bits are still enabled. After that, it should really just be a case of configuring the 'AutoPlay' stuff in Control Panel. If you 'Reset All Defaults' in there and the AutoPlay box still doesn't pop up when you insert a disc, you've got something installed on your machine that's blocking it from working correctly. ImgBurn cannot do that.

 

Your issue is OS related and not anything to do with ImgBurn.

Link to comment
Share on other sites

I worked on it for several days... tried resetting everything back to defaults, explored all the advice for fixing it in Windows... still won't run auto play for this program.  Auto plays everything else. It really bugs me since I was used to it, but too busy to devote my life to it.

Link to comment
Share on other sites

You can use the options in ImgBurn's settings on the 'Device' tab to ensure the OS autoinsert notification bits are still enabled. After that, it should really just be a case of configuring the 'AutoPlay' stuff in Control Panel. If you 'Reset All Defaults' in there and the AutoPlay box still doesn't pop up when you insert a disc, you've got something installed on your machine that's blocking it from working correctly. ImgBurn cannot do that.

 

Your issue is OS related and not anything to do with ImgBurn.

 

You can use the options in ImgBurn's settings on the 'Device' tab to ensure the OS autoinsert notification bits are still enabled. After that, it should really just be a case of configuring the 'AutoPlay' stuff in Control Panel. If you 'Reset All Defaults' in there and the AutoPlay box still doesn't pop up when you insert a disc, you've got something installed on your machine that's blocking it from working correctly. ImgBurn cannot do that.

 

Your issue is OS related and not anything to do with ImgBurn.

 

Not sure why it worked so good before, I uninstalled it and reinstalled it and the stupid Windows 8 prompt came on and ask if I'd like to choose what to do when a blank DVD is inserted, but when you click on that to select, it only offers Real Player or Windows Explorer, no ImgBurn

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.