Jump to content
Sign in to follow this  
Richnphilly

Trouble with DL disk burn

Recommended Posts

I just tried my first DL disk. I read the guides, and I went to New Egg and bought Verbatum DVD+R DL disks, the 2.4 kind made in Singapore. I followed the guide for same, and burned from the videoTS folder. The burn went fine (at 2.4) and verify went well. I can read the disk in WMP and MPC HS, but not on the DVD player connected to the TV. I tried to clean the DVD player, but no help. When I put the disk in the player, it comes back almost right away with no disk. Tried a few DL factory DVD's and they work fine. Any ideas? Log below. Am I just SOL with this player?

 

 

//****************************************\\

; ImgBurn Version 2.4.4.0 - Log

; Sunday, 26 July 2009, 17:59:20

; \\****************************************//

;

;

I 15:55:19 ImgBurn Version 2.4.4.0 started!

I 15:55:19 Microsoft Windows Vista Ultimate Edition (6.0, Build 6002 : Service Pack 2)

I 15:55:19 Total Physical Memory: 2,095,948 KB - Available: 1,245,188 KB

I 15:55:19 Initialising SPTI...

I 15:55:19 Searching for SCSI / ATAPI devices...

I 15:55:20 Found 1 DVD

Share this post


Link to post
Share on other sites

It seems your DVD player doesn't like DVD+R DL discs then. Could you try that disc on other DVD players?

 

I 16:01:22 Destination Device: [3:0:0] ATAPI iHAS120 6 7L0A (F:) (ATA)

There's newer firmware available for your burner (remove any disc and close the tray before updating then reboot after it's finished).

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have a cheap DVD player that loves burned single layer media but burned double layer - it just comes up with a 'no disc' error seconds after I put it in. Regular pressed DL discs works without issues.

Share this post


Link to post
Share on other sites

It seems your DVD player doesn't like DVD+R DL discs then. Could you try that disc on other DVD players?

 

I guess that's it. I just looked at the manual, and it lists DVD-R disks (as well as CD's) and says it wont play DVD-ROM, RAM< DVD-RW, DVD=RW. Doesn't list any DL disks at all. I guess it's too old. It's a JVC XV-S500SL. BTW thanks for the tip on the firmware. Got it now.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just as a follow up, I looked for a firmware update for your disc player and there isn't one available...bummer. :unsure:

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have a JVC HR-XV2, and it plays DLs burned by my friend's NEC, but not DLs burned by my PIONEER DVR-217F. Can't figure out what is going on... :(

Share this post


Link to post
Share on other sites
I have a JVC HR-XV2, and it plays DLs burned by my friend's NEC, but not DLs burned by my PIONEER DVR-217F. Can't figure out what is going on... :(

Start a new thread with your issue and attach a burning log. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.