Jump to content
Sign in to follow this  
GregH

CD Audio Poor Quality

Recommended Posts

My CDs burn fine but their audio quality is terrible. Very tinny, thin, and loud. It's weird because the .WAV files play fine on my computer but not when burned. I am hoping someone can help guide me to fixing what I imagine is a codec issue. I'm using the K-Lite codec pack but it has worked before.

 

Any help or direction to solving this issue would be greatly appreciated.

 

Here's the log file of the burn:

; //****************************************\\

; ImgBurn Version 2.4.4.0 - Log

; Tuesday, 28 July 2009, 21:32:07

; \\****************************************//

;

;

I 20:42:17 ImgBurn Version 2.4.4.0 started!

I 20:42:17 Microsoft Windows XP Professional (5.1, Build 2600 : Service Pack 3)

I 20:42:17 Total Physical Memory: 2,030,116 KB - Available: 1,436,348 KB

I 20:42:17 Initialising SPTI...

I 20:42:17 Searching for SCSI / ATAPI devices...

I 20:42:17 Found 1 DVD

Share this post


Link to post
Share on other sites
Remove all codec packs and try again (use a CD-RW ;) ).

 

Also update ImgBurn.

 

Thanks for the assistance. I'll remove all codecs and update ImgBurn to 2.5. Then do a test burn (to a CD-RW!) and report back.

Again, thanks for helping me out.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I removed the K-Lite Codec Pack and updated ImgBurn to 2.5.

The burn worked perfectly and the sound quality is excellent.

 

Thanks for getting me back in working order.

 

P.S. Remember to support ImgBurn with a donation and keep this project going!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.