Jump to content
Sign in to follow this  
kschwi

Error writing to disk

Recommended Posts

Hi,

 

Just got my new DVD-RW drive and the first couple tries went ok, but had a problem with this one. It was able to verify 67% complete before the problems started. What went wrong?

Here is the log file...

 

I 13:45:43 ImgBurn Version 2.4.4.0 started!

I 13:45:43 Microsoft Windows XP Home Edition (5.1, Build 2600 : Service Pack 2)

I 13:45:43 Total Physical Memory: 1,571,824 KB - Available: 749,856 KB

I 13:45:43 Initialising SPTI...

I 13:45:43 Searching for SCSI / ATAPI devices...

I 13:45:44 Found 1 CD-RW and 1 DVD

Share this post


Link to post
Share on other sites

Right click on the drives description in ImgBurn and select check for firmware update then update it to 1.09 if it finds it. Also try burning your disc again at 8x instead of MAX. Then try some better disc's like Taiyo Yuden or Verbatim.

 

 

Make sure no disc is in tray and tray closed when doing firmware update and do not stop it until it says successful etc.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Right click on the drives description in ImgBurn and select check for firmware update then update it to 1.09 if it finds it. Also try burning your disc again at 8x instead of MAX. Then try some better disc's like Taiyo Yuden or Verbatim.

 

 

Make sure no disc is in tray and tray closed when doing firmware update and do not stop it until it says successful etc.

Firmware updated to 1.09.

 

I suppose I need to start over and throw the disk that I was writing to away?

 

How do I change the speed to 8x?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes you need to bin that disc, it's unreadable - at least in your burner.

 

How do I change the speed to 8x?

 

In the drop down box that says 'Write Speed' to the left of it.

 

It's down the bottom right of the main window normally.

 

If you're in Build mode you'll need to switch to the 'Device' tab on the right first.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Yes you need to bin that disc, it's unreadable - at least in your burner.

 

How do I change the speed to 8x?

 

In the drop down box that says 'Write Speed' to the left of it.

 

It's down the bottom right of the main window normally.

 

If you're in Build mode you'll need to switch to the 'Device' tab on the right first.

 

Thank you, it worked.

 

I assume I should just delete those *ISO files when I am done? I would imagine they could really use a lot of space.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.