Jump to content
Sign in to follow this  
yitmat

Xbox360 burn failed verifying..game will not boot

Recommended Posts

This is my first time burning and i already failed at it :unsure:

I used verbatim dvd-dl at write speed 2.4

Should i downgrade the imgburn version or am i just noobing at this? >_<

 

I 14:07:05 ImgBurn Version 2.5.0.0 started!

I 14:07:05 Microsoft Windows Vista Home Premium Edition (6.0, Build 6002 : Service Pack 2)

I 14:07:05 Total Physical Memory: 3,143,440 KB - Available: 1,712,976 KB

I 14:07:05 Initialising SPTI...

I 14:07:05 Searching for SCSI / ATAPI devices...

I 14:07:05 Found 1 DVD

Edited by yitmat

Share this post


Link to post
Share on other sites

No because 4x is what you've already tried.

 

Notice that 2.4x is not even possible, hence the drive used 4x anyway.

 

I 14:54:11 Source Media Type: DVD+R DL (Book Type: DVD-ROM) (Disc ID: MKM-003-00) (Speeds: 4x, 6x, 8x)

 

W 14:28:22 Write Speed Miscompare! - Wanted: 3,324 KB/s (2.4x), Got: 5,540 KB/s (4x)

Share this post


Link to post
Share on other sites

okay i tried what you asked me to do lightening uk

and i tried at 6x but same problem..at 50% it fails verifing

 

I 15:56:46 ImgBurn Version 2.5.0.0 started!

I 15:56:46 Microsoft Windows Vista Home Premium Edition (6.0, Build 6002 : Service Pack 2)

I 15:56:46 Total Physical Memory: 3,143,440 KB - Available: 1,751,816 KB

I 15:56:47 Initialising SPTI...

I 15:56:47 Searching for SCSI / ATAPI devices...

I 15:56:47 Found 1 DVD

Edited by yitmat

Share this post


Link to post
Share on other sites

thanks guys

im using Verbatim DVD+R DL..3 gone to waste..r.i.p.

im going to try 8x and re cleaning the burner..hopefully i get it working

i'll post the out come soon

Share this post


Link to post
Share on other sites

May my 4th verbatim r.i.p

i tried 8x and i cleaned the lens

this time instead of getting stuck at 50% it got stuck at 70%

 

 

I 18:18:10 ImgBurn Version 2.5.0.0 started!

I 18:18:10 Microsoft Windows Vista Home Premium Edition (6.0, Build 6002 : Service Pack 2)

I 18:18:10 Total Physical Memory: 3,143,440 KB - Available: 1,769,896 KB

I 18:18:10 Initialising SPTI...

I 18:18:10 Searching for SCSI / ATAPI devices...

I 18:18:10 Found 1 DVD

Edited by yitmat

Share this post


Link to post
Share on other sites
I 18:18:18 Destination Media Sectors: 3,827,520

That disc seems to have been damaged in a previously failed burn :unsure:

 

Anyway, I think it would be cheaper to get a new burner instead of wasting more Verbatim blanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

this is the result on another drive

 

I 18:52:19 ImgBurn Version 2.4.4.0 started!

I 18:52:19 Microsoft Windows Vista Home Premium Edition (6.0, Build 6002 : Service Pack 2)

I 18:52:19 Total Physical Memory: 3,143,440 KB - Available: 1,616,992 KB

I 18:52:19 Initialising SPTI...

I 18:52:19 Searching for SCSI / ATAPI devices...

I 18:52:19 Found 1 DVD

Edited by yitmat

Share this post


Link to post
Share on other sites

Now I am only left with just one verbatim blank

I have a feeling im not going to sleep well tonight

if anyone can point out what is wrong, only then can my deceased verbatim can rest peacefully

 

The following has burns with different settings

 

I 19:44:24 ImgBurn Version 2.4.4.0 started!

I 19:44:24 Microsoft Windows Vista Home Premium Edition (6.0, Build 6002 : Service Pack 2)

I 19:44:24 Total Physical Memory: 3,143,440 KB - Available: 1,732,728 KB

I 19:44:24 Initialising SPTI...

I 19:44:24 Searching for SCSI / ATAPI devices...

I 19:44:45 Found 1 DVD

Edited by yitmat

Share this post


Link to post
Share on other sites
I 19:05:29 Destination Device: [0:0:0] _NEC DVD_RW ND-3540A 1.01 (J:) (USB)

There's newer firmware for that burner if you want to try (remove any disc and close the tray before updating then reboot after it's finished). Also it may be better to try burning at 4x (or 6x if it becomes available after the firmware update), after all those are 8x rated blanks.

 

Oh, and put ImgBurn 2.5.0.0 back on :thumbup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

okay guys that what i had planned next..i already updated it so im ready to go.. wish me luck :death::hide:

Edited by yitmat

Share this post


Link to post
Share on other sites
I 19:05:29 Destination Device: [0:0:0] _NEC DVD_RW ND-3540A 1.01 (J:) (USB)

There's newer firmware for that burner if you want to try (remove any disc and close the tray before updating then reboot after it's finished). Also it may be better to try burning at 4x (or 6x if it becomes available after the firmware update), after all those are 8x rated blanks.

 

Oh, and put ImgBurn 2.5.0.0 back on :thumbup:

You're slick haha! I was typing my response before you posted this.

 

But yeah, tell us the results afterward. Now about that other drive, as mmavles said - either clean it or get new media. That drive might of ran out of life, or the lens might be dirty. Also you may have the same issue I did. My drive wouldnt work with certain types of media. You can either get Verbs or just buy a new drive like me.

Share this post


Link to post
Share on other sites
You're slick haha! I was typing my response before you posted this.

Getting slow, old man? :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Also for the first drive you posted try updating the firmware on that also. It's a re-bagged Samsung drive.

 

Now since samsung sucks I cant post you the exact link but go to this site: http://samsungodd.com/eng/ and on the top go to Firmware>Firmware Download and in the search type in "SH-S183L" without the quotes.

 

You're slick haha! I was typing my response before you posted this.

Getting slow, old man? :P

Haha dam, being 16 is considered old now?

 

:P

Edited by KasparP

Share this post


Link to post
Share on other sites

There is SH-S183L at FirmwareHQ.com, which is a mirror of all the oficial firmware updates from all different manufacturers.

 

Notice though that the official flasher won't allow you to crossflash your TS-H653L to SH-S183L: if you really want to do this unpack the official flasher with WinRAR/7-Zip and run sfdnwin.exe -nocheck then you'll be able to load the SB03 firmware for flashing ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Now since samsung sucks I cant post you the exact link but go to this site: http://samsungodd.com/eng/ and on the top go to Firmware>Firmware Download and in the search type in "SH-S183L" without the quotes.

 

Notice though that the official flasher won't allow you to crossflash your TS-H653L to SH-S183L: if you really want to do this unpack the official flasher with WinRAR/7-Zip and run sfdnwin.exe -nocheck then you'll be able to load the SB03 firmware for flashing wink.gif

 

Is it really okay if i change my current TS-H653L firmware to a SH-S183L firmware? What i mean to ask is if it is safe to do so and how will it effect my drive once it changes?

Edited by yitmat

Share this post


Link to post
Share on other sites
Now since samsung sucks I cant post you the exact link but go to this site: http://samsungodd.com/eng/ and on the top go to Firmware>Firmware Download and in the search type in "SH-S183L" without the quotes.

 

Is it really okay if i change my current TS-H653L firmware to a SH-S183L firmware? What i mean is if it is safe to do so?

It's the same drive, its just different firmwares. If your current firmware doesn't do what you need it to do, whats the reason that stopping you? If you do it properly(make sure there is no media inside) everything will work fine. Just follow the instructions on the flasher.

 

Did you try updating firmware on that other drive? How did the burning go?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Now since samsung sucks I cant post you the exact link but go to this site: http://samsungodd.com/eng/ and on the top go to Firmware>Firmware Download and in the search type in "SH-S183L" without the quotes.

 

Is it really okay if i change my current TS-H653L firmware to a SH-S183L firmware? What i mean is if it is safe to do so?

It's the same drive, its just different firmwares. If your current firmware doesn't do what you need it to do, whats the reason that stopping you? If you do it properly(make sure there is no media inside) everything will work fine. Just follow the instructions on the flasher.

 

Did you try updating firmware on that other drive? How did the burning go?

 

 

thanks i didnt know what the out come would be, thats why i ask :teehee:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bad news guys..i used up my very last verbatim blank, now i have none left. :&#39;(

However my last verbatim managed to pull it off with my updated NEC drive and the mission was a success. :w00tdance:

Too bad i wasted my time on my quad cores drive instead of switching to my p4 drive :doh:

I've been reformating my computer so much i forgot to update the greatest thing of all..the dvd drive.

Now my beloved verbatims..you may rest peacefully. :)

 

Just remember folks..UPDATE your firmware before you end out of precious verbatims like moi.

Anyway thanks alot everyone :huggles: ..to think i was going to try clonecd..foolish me. :whistling:

 

I 21:11:31 ImgBurn Version 2.5.0.0 started!

I 21:11:31 Microsoft Windows Vista Home Premium Edition (6.0, Build 6002 : Service Pack 2)

I 21:11:31 Total Physical Memory: 3,143,440 KB - Available: 1,629,156 KB

I 21:11:31 Initialising SPTI...

I 21:11:31 Searching for SCSI / ATAPI devices...

I 21:11:34 Found 1 DVD

Share this post


Link to post
Share on other sites
Bad news guys..i used up my very last verbatim blank, now i have none left. :&#39;(

However my last verbatim managed to pull it off with my updated NEC drive and the mission was a success. :w00tdance:

Too bad i wasted my time on my quad cores drive instead of switching to my p4 drive :doh:

I've been reformating my computer so much i forgot to update the greatest thing of all..the dvd drive.

Now my beloved verbatims..you may rest peacefully. :)

 

Just remember folks..UPDATE your firmware before you end out of precious verbatims like moi.

Anyway thanks alot everyone :huggles: ..to think i was going to try clonecd..foolish me. :whistling:

 

I 21:11:31 ImgBurn Version 2.5.0.0 started!

I 21:11:31 Microsoft Windows Vista Home Premium Edition (6.0, Build 6002 : Service Pack 2)

I 21:11:31 Total Physical Memory: 3,143,440 KB - Available: 1,629,156 KB

I 21:11:31 Initialising SPTI...

I 21:11:31 Searching for SCSI / ATAPI devices...

I 21:11:34 Found 1 DVD

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.