Jump to content
Sign in to follow this  
airan

Annoying burning problem.

Recommended Posts

Hello all,

 

I've been trying to backup my music onto DVDs lately, but all attempts with whatever programs I can find (Nero, ImgBurn, etc) have been chucking out coasters (total: 8).

 

This is only recently, as I've successfully burned a couple of movie DVDs before, using Nero Express.

Anyway, I've used Nero to burn the backups at first, but then they failed, and the logs were confusing. so I've tried using ImgBurn, with not much luck either. The first time the errors started showing up I could record the log, but the 2nd time I tried burning the comp started to choke up, hanging whenever it was retrying to write. The error, IIRC, was along the lines of "Retry Failed: The Requested File(or Device, I forgot) is in Use". I could not record the log because as soon as the 20th retry failed my comp started to spazz out and hang. This was after I uninstalled InCD (thought it was useless).

 

Device Information:

HL-DT-ST DVDRAM GSA-4167B DL12 (ATA) (LG brand DVD+RW player Retail)

Current Profile: DVD+R

 

Disc Information:

Status: Incomplete

Erasable: No

Sessions: 1

Free Sectors: 1,809,648

Free Space: 3,706,159,104 bytes

Free Time: 402:10:48 (MM:SS:FF)

Supported Write Speeds: 4x

 

Physical Format Information (Last Recorded):

Disc ID: MJC-003-00 (This is a Mitsubishi Black Diamond branded DVD+R. It's one of them cheap ones from Poundland (if anyone lives in the UK))

Book Type: DVD+R

Part Version: 1

Disc Size: 120mm

Maximum Read Rate: Not Specified

Number of Layers: 1

Track Path: Parallel Track Path (PTP)

Linear Density: 0.267 um/bit

Track Density: 0.74 um/track

First Physical Sector of Data Area: 196,608

Last Physical Sector of Data Area: 2,491,711

Last Physical Sector in Layer 0: 0

 

Process Log is as follows:

I 14:34:49 ImgBurn Version 2.0.0.0 started!

I 14:34:49 Microsoft Windows XP Professional (5.1, Build 2600 : Service Pack 2)

I 14:34:49 Initialising SPTI...

I 14:34:49 Searching for SCSI / ATAPI devices...

I 14:34:49 Found 1 DVD-ROM and 1 DVD?RW/RAM!

I 14:37:57 Operation Started!

I 14:37:57 Building Image Tree...

I 14:37:58 Checking Directory Depth...

I 14:37:58 Calculating Totals...

I 14:37:58 Preparing Image...

I 14:37:59 Checking Path Length...

I 14:37:59 Image Size: 3,413,127,168 bytes

I 14:37:59 Image Sectors: 1,666,566

I 14:38:00 Operation Successfully Completed! - Duration: 00:00:03

I 14:38:00 Operation Started!

I 14:38:00 Source File: -==/\/[bUILD IMAGE]\/\==-

I 14:38:00 Source File Sectors: 1,666,566 (MODE1/2048)

I 14:38:00 Source File Size: 3,413,127,168 bytes

I 14:38:00 Source File Application Identifier: IMGBURN - THE ULTIMATE IMAGE BURNER! ? 2006 LIGHTNING UK!

I 14:38:00 Source File Implementation Identifier: ImgBurn

I 14:38:00 Source File File System(s): ISO9660, UDF (1.02)

I 14:38:00 Destination Device: [0:0:0] HL-DT-ST DVDRAM GSA-4167B DL12 (E:) (ATA)

I 14:38:00 Destination Media Type: DVD+R (Disc ID: MJC-003-00) (Speeds: 4x)

I 14:38:00 Destination Media Sectors: 2,295,104

I 14:38:00 Write Mode: DVD

I 14:38:00 Write Type: DAO

I 14:38:00 Write Speed: 8x

I 14:38:00 Link Size: Auto

I 14:38:00 Test Mode: No

I 14:38:00 BURN-Proof: Enabled

I 14:38:01 Filling Buffer...

I 14:38:03 Writing LeadIn...

I 14:38:17 Writing Image...

W 14:44:07 Waiting for buffers to recover...

W 14:44:08 Waiting for hard disk activity to reach threshold level...

I 14:44:11 Writing Image...

W 14:44:51 Failed to Write Sectors 1043360 - 1043391 - The device is not ready.

W 14:44:51 Retrying (1 of 20)...

I 14:44:51 Writing Image...

W 14:44:51 Failed to Write Sectors 1043840 - 1043871 - Unknown (Internal Target Failure) (0x44, 0x8D)

W 14:44:51 Retrying (1 of 20)...

W 14:44:51 Retry Failed - Unknown (Internal Target Failure) (0x44, 0x8D)

W 14:44:51 Retrying (2 of 20)...

W 14:44:51 Retry Failed - Invalid Address For Write

W 14:44:51 Retrying (3 of 20)...

W 14:44:51 Retry Failed - Invalid Address For Write

W 14:44:51 Retrying (4 of 20)...

W 14:44:51 Retry Failed - Invalid Address For Write

W 14:44:51 Retrying (5 of 20)...

W 14:44:51 Retry Failed - Invalid Address For Write

W 14:44:51 Retrying (6 of 20)...

W 14:44:51 Retry Failed - Invalid Address For Write

W 14:44:51 Retrying (7 of 20)...

W 14:44:51 Retry Failed - Invalid Address For Write

W 14:44:51 Retrying (8 of 20)...

W 14:44:51 Retry Failed - Invalid Address For Write

W 14:44:51 Retrying (9 of 20)...

W 14:44:51 Retry Failed - Invalid Address For Write

W 14:44:51 Retrying (10 of 20)...

W 14:44:51 Retry Failed - Invalid Address For Write

W 14:44:51 Retrying (11 of 20)...

W 14:44:51 Retry Failed - Invalid Address For Write

W 14:44:51 Retrying (12 of 20)...

W 14:44:51 Retry Failed - Invalid Address For Write

W 14:44:51 Retrying (13 of 20)...

W 14:44:51 Retry Failed - Invalid Address For Write

W 14:44:51 Retrying (14 of 20)...

W 14:44:51 Retry Failed - Invalid Address For Write

W 14:44:51 Retrying (15 of 20)...

W 14:44:51 Retry Failed - Invalid Address For Write

W 14:44:51 Retrying (16 of 20)...

W 14:44:51 Retry Failed - Invalid Address For Write

W 14:44:51 Retrying (17 of 20)...

W 14:44:51 Retry Failed - Invalid Address For Write

W 14:44:51 Retrying (18 of 20)...

W 14:44:52 Retry Failed - Invalid Address For Write

W 14:44:52 Retrying (19 of 20)...

W 14:44:52 Retry Failed - Invalid Address For Write

W 14:44:52 Retrying (20 of 20)...

W 14:44:52 Retry Failed - Invalid Address For Write

W 14:45:52 Retrying (21)...

W 14:45:52 Retry Failed - Invalid Address For Write

W 14:45:53 Retrying (22)...

W 14:45:53 Retry Failed - Invalid Address For Write

E 14:45:54 Failed to Write Sectors 1043840 - 1043871 - Unknown (Internal Target Failure) (0x44, 0x8D)

I 14:45:54 Synchronising Cache...

I 14:45:55 Closing Track...

I 14:45:58 Finalising Disc...

E 14:46:40 Failed to Write Image!

E 14:46:40 Operation Failed! - Duration: 00:08:39

I 14:46:40 Average Write Rate: 4,578 KB/s (3.3x) - Maximum Write Rate: 5,569 KB/s (4.0x)

 

Any ideas? I know the discs are cheap (?1 for 4) but I have used them before and they do work, although with 8 coasters made from them now I'm not sure what to think.

I've also tried to upgrade my drive firmware but I've no idea how to do it - the Firmware download gave me a .exe which was in Japanese (...?).

 

Also, a screenshot of the error window from the first burning session: http://img219.imageshack.us/img219/2469/arghaq3.jpg

Edited by airan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for the reply! Am I correct in thinking that the discs are at fault, judging from that log? Guess I'll go buy some better quality ones from the site.

 

Currently trying to repair the damage I've caused by (un)installing all types of rubbish in an attempt to fix this headache. I've found my LG disc has an auto firmware update program (doh...), using that now, updates fine, so that's one thing fixed :) The link you provided was the one I used btw, it gives a Japanese executable :huh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

lol can't you read Japanese?! :P

 

I didn't check the exe personally so I didn't see where it linked to etc.

Normally it's just a case of selecting the right drive and clicking 'start' though - so even in foreign languages, it's quite a straight forward process.

 

Still, so long as you're on JL13 now, that's all that matters. :)

 

Disc wise you want to be looking at MCC or TY (Tayio Yuden) dyes.

 

No need to pay massive attention to the 'brand' name, it's the dye that's important.

 

Oh and yes, the log seems to show your drive having trouble burning to the media. If your firmware is up-to-date, the only other thing you can do is buy better (supported) discs.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ugh....

 

Firmware updated, last disc was also a coaster. This time the log showed that the reason was again, "Retry Failed: The Requested Resource is in use.". No idea what this 'resource' is.

 

Okay, them discs go in the bin, time to try the -RW variant. This time I tried a test run, which appeared to work like a charm, only to fail spectacularly on the real burn. Apparently it's an "incompatible format", and I'm pretty damn sure this here drive can burn everything available.

 

The ID is OPTODISCW002, which I've checked to be decent through the digitalFAQ site. Still got 2 more discs to try before going to buy new ones :|

 

And no, I can't read Japanese, unfortunately :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmm, I don't like optodisc myself.

 

To be honest there aren't really any great dyes for any sort of rewritable discs.

 

The Ricoh 4x DVD+RW ones are ok but the 8x ones are very unreliable in current drives (with current firmware).

 

I don't bother with DVD-RW because I can live without having to erase them each time I do a test burn (I have to do a LOT of tests!).

With DVD+RW I can just overwrite the existing data. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

That's cool, I just picked up the nearest DVD I could see and tested it out. Gonna pick up some discs some time and pray for the best. Thanks for making this program btw :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

@airan,

 

Have you installed recently Alcohol, CloneCD or such program with emulation features? They can really mix up things. I disable emulation in Daemon Tools myself when not using it.

Share this post


Link to post
Share on other sites
@airan,

 

Have you installed recently Alcohol, CloneCD or such program with emulation features? They can really mix up things. I disable emulation in Daemon Tools myself when not using it.

 

Yes I have - Daemon Tools is on my comp at the moment. I've disabled its virtual drives and emulation for now though, although I'm not sure if it's entirely shut off.

Share this post


Link to post
Share on other sites

d.tools is always enabled on mine too , never had a problem yet

Share this post


Link to post
Share on other sites
d.tools is always enabled on mine too , never had a problem yet

You mean emulation is always enabled? DT is running all the time here as well, but certain types of emulation can mix up communication of ATAPI drives. So I disable all kinds of emulation when not needed.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have no need for the emulation options myself so they're all turned off (as is default anyway).

 

I would like to think that even when the options are enabled, they only effect the DT drives an not the entire I/O subsystem!

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have no DT specific information on this (in fact I never use any kinds of emulation), but with Alcohol and CloneCD burner I/O problems are common when emulation is ON.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.