Jump to content
Sign in to follow this  
Fireman

Syncronising Cache.... Forever!

Recommended Posts

Hi,

 

I've burned four coasters of my last six attempts - Imgburn (and also 2 times DVDDecr****) hung forever at 'Syncronising Cache...' :( I've waited for about 15 minutes, but the program(s) still do nothing at all and i had to cut them off with the task manager...

 

Any idea what this could be?

 

I've burned many DVD's before without any problems and from one minute to the other this happens...

 

Here's the log:

 

I 12:01:35 DVD De******* Version 3.5.4.0 started!

I 12:01:35 Microsoft Windows XP Professional (5.1, Build 2600 : Service Pack 2)

W 12:01:35 Drive Z:\ (FAT32) does not support single files > 4 GB

I 12:01:35 Initialising ASPI...

I 12:01:35 WNASPI32.DLL - Nero WnAspi32 - Win32 Nero Aspi Library - Version 2.0.1.74

I 12:01:35 Searching for SCSI / ATAPI devices...

I 12:01:35 Found 2 DVD-ROMs and 1 DVD?RW!

I 12:01:36 Operation Started!

I 12:01:36 Source File: E:\WORKING.ISO

I 12:01:36 Source File Sectors: 1.841.666 (MODE1/2048)

I 12:01:36 Source File Size: 3.771.731.968 bytes

I 12:01:36 Source File Implementation Identifier: DVD Shrink

I 12:01:36 Destination Device: [0:2:0] BENQ DVD DD DW1640 BSLB (I:) (ATA)

I 12:01:36 Destination Media Type: DVD-R (Disc ID: RITEKG05) (Speeds: 2,4x; 4x; 8x)

I 12:01:36 Destination Media Sectors: 2.297.888

I 12:01:36 Write Mode: DVD

I 12:01:36 Write Type: SAO

I 12:01:36 Write Speed: 8x

I 12:01:36 Link Size: Auto

I 12:01:36 Test Mode: No

I 12:01:36 BURN-Proof: Enabled

I 12:01:36 Filling Buffer...

I 12:01:37 Writing LeadIn...

I 12:01:58 Writing Image...

I 12:08:22 Synchronising Cache...

W 12:13:53 I/O Interface 'Debug Mode' has been Enabled!

I 12:13:53 [0:2:0] BENQ DVD DD DW1640 BSLB (I:) (ATA)

I 12:13:54 CDB: 00 00 00 00 00 00

I 12:13:54 CDB Interpretation: Test Unit Ready

E 12:13:54 SENSE: 70 00 02 00 00 00 00 12 00 00 00 00 04 08 00 00 00 00

E 12:13:54 SENSE Interpretation: Logical Unit not ready, Long Write in progress

I 12:13:55 [0:2:0] BENQ DVD DD DW1640 BSLB (I:) (ATA)

I 12:13:55 CDB: 00 00 00 00 00 00

 

Ciao, Robert :)

---

Share this post


Link to post
Share on other sites

what happens if you restore the programmes defaults?

you should be using SPTI and not I 12:01:35 WNASPI32.DLL - Nero WnAspi32 - Win32 Nero Aspi Library - Version 2.0.1.74

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

 

what happens if you restore the programmes defaults?

you should be using SPTI and not I 12:01:35 WNASPI32.DLL - Nero WnAspi32 - Win32 Nero Aspi Library - Version 2.0.1.74

 

I was using SPTI before i switched to WNASPI32.DLL - made no difference... But i will try to restore to program defaults, even if i'm not aware that i have changed anything....

 

Ciao, Robert :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
But i will try to restore to program defaults,

 

TOOLS>SETTINGS (general tab) > DEFAULTS button bottom left corner ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Try other discs, try new firmware.

 

The drive does the finalisation stuff itself, I have no control over it once I've told it to do it via that sync cache command.

 

Is that ALL you get in the log or does it keep sending commands over and over?

 

It's either thinking it's still busy (repeating commands) or it's hung (no more commands).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

 

Try other discs, try new firmware.

 

The drive does the finalisation stuff itself, I have no control over it once I've told it to do it via that sync cache command.

 

Is that ALL you get in the log or does it keep sending commands over and over?

 

It's either thinking it's still busy (repeating commands) or it's hung (no more commands).

 

It's sending commands over and over!

 

I use Verbatim DVD-R TYG02 or Verbatim DVD-R RITEKG05 and burned many of them without any problem - but suddenly this 'hang' occurs with the last five or six burn-attempts. I've tried some DVD's of the same package with nero and they would burn without a problem....

 

Hmmmm - could it be that 'Verify' is the problem? I'm not sure, but it could be that the last successful burn with DVDDecrytper or ImgBurn was with with 'Verify' disabled....???

 

Is there anything i could try - without getting more coasters? The Benq-Burner is master on the second ide-channel....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nope, verify is nothing to do with anything at this state.

 

Sync Cache is a command every program will issue. It's part of the spec when burning discs so I really am stumped as to why it's working one minute and not the next.

 

As I said (and you confirmed), the drive IS still accepting commands so nothing software related has gone wrong, the drive really does still think that a 'long write' is in progress.

 

Whilst TYG02 should be ok, I'm not 100% suprised you're having issues with G05 discs. Their quality isn't always at the level it should be - even when it is under the Verbatim name.

 

Did you give the firmware update a try?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I used to recommend the G05's as they had always worked great for me, however out of the last 100 I ordered I had 25 straight fails then a couple of good ones and then back to crap.

 

This was also confirmed by a couple of others here. Since then I have been using the more expensive but definitely better Taiyo Yuden dye 8x DVD-R. Not a bad burn or failed verify so far.....

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.