Jump to content

Closing Track


Fab user
 Share

Recommended Posts

Both my relatively new Plextor drives (PX-L890SA with firmware 1.07 and PX-LB950SA firmware version 1.02) hang on disc finalising -- have had this problem so far with Verbatim DVD +R DL and have not yet tried other media since ImgBurn update.

 

Both drives' firmware is up-to-date, and I am using ImgBurn 2.5.7.0 -- computer is 4 month old Dell XPS 8300 with core i7 processor and 12 gig of RAM.

 

Have removed discs after about 3 minutes hanging on finalising (and they hang on this step in each drive -- 2 in L890SA and 1 in LB950SA so far), but they do play in standalone DVD player/TV correctly after aborting ImgBurn.

Link to comment
Share on other sites

Load ImgBurn, switch to Write mode, right click on the drive selection drop down box (in the 'Destination' box) and pick 'Family Tree'.

 

Close the prompt that pops up (by clicking OK or whatever) and then copy + paste everything from the log window.

Link to comment
Share on other sites

Here is everything from log window:

 

I 15:09:25 ImgBurn Version 2.5.7.0 started!

I 15:09:25 Microsoft Windows 7 Home Premium x64 Edition (6.1, Build 7601 : Service Pack 1)

I 15:09:25 Total Physical Memory: 12,564,936 KB - Available: 10,748,288 KB

I 15:09:25 Initialising SPTI...

I 15:09:25 Searching for SCSI / ATAPI devices...

I 15:09:25 -> Drive 1 - Info: PLEXTOR BD-R PX-LB950SA 1.02 (E:) (ATAPI)

I 15:09:26 -> Drive 2 - Info: PLEXTOR DVDR PX-L890SA 1.07 (D:) (ATAPI)

I 15:09:26 Found 1 DVD±RW/RAM and 1 BD-RE!

I 15:09:32 Device: [0:1:0] PLEXTOR DVDR PX-L890SA 1.07 (D:) (ATAPI)

I 15:09:32 Family Tree:

I 15:09:32 -> ACPI x64-based PC

I 15:09:32 -> Microsoft ACPI-Compliant System

I 15:09:32 -> PCI bus

I 15:09:32 -> Intel® Desktop/Workstation/Server Express Chipset SATA AHCI Controller (VEN_8086&DEV_1C02 - Intel - iaStor - v10.6.0.1002)

I 15:09:32 -> CD-ROM Drive (PLEXTOR DVDR PX-L890SA) (1)

 

Thank you for your assitance!

Link to comment
Share on other sites

Ok well I'd probably just update the Rapid Storage Tech drivers - you're running 10.6.

 

http://downloadcenter.intel.com/SearchResult.aspx?lang=eng&keyword=%22rapid%22&sort=Date&sortDir=descending

 

v11.2 came out the other day.

 

You should also see 11.1 and 10.8 listed in those results.

 

I've seen this problem several times where the drive/machine just reports that the track is still being closed (forever!) and updating the drivers usually fixes it.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

My Bad Lightining!

 

These discs are the first I've burned that haven't nearly filled 8.5 gb DL disc (data was about 7gb on each). I hadn't allowed enough time for finalization; on next disc burned (approx. 7 gb data again) I just let ImgBurn do it's job and finalization completed in about 6 minutes.

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.