Jump to content

"Enable SPTI for all users" and Lightscribe


Surfy
 Share

Recommended Posts

::

 

System: Windows XP SP3 x86 with all patches

ImgBurn 2.5.6.0

 

 

If someone's checking "Enable SPTI for all users" while installing on a system with a Lightscribe drive,

Lightscribe system software will stop working. You'll have to reset

 

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon]

allocatecdroms back to 0 (zero)

... and better use Nero BurnRights here.

 

 

Greetings, ...

 

::

Edited by Surfy
Link to comment
Share on other sites

I'd class that as a bug in the lightscribe software.

 

After all, if ImgBurn can still talk to the drive ok, why shouldn't it be able to?

 

Lightscribe's website mentions the issue.

 

http://www.lightscribe.com/support/index.aspx?id=488

 

PROBLEM: My LightScribe Drive is not detected by my computer or Labeling Application

 

POSSIBLE CAUSE: Incompatible Windows Security Setting for drive.

 

POSSIBLE SOLUTION: The registry key AllocateCDRoms in Windows system must be set to the default 0 value. Also, the Autorun registry key needs to be set to 1 for some systems. Please see this Microsoft support document for procedures to reset these values. If you are not familiar or uncomfortable making this system change, please log request in support section for assistance

 

 

I've already added a warning in the installer to say the option can break autoplay so I've just tweaked it to say it can break autoplay & lightscribe. Thanks for reporting it.

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.